Opleidingen

Image

Dierverzorger 3 - Welke dier je ook verzorgt, in grote lijnen is het vak van dierenverzorger hetzelfde. Je voert de dieren, verschoont de hokken en schakelt hulp in wanneer je merkt dat een dier niet gezond is. Dit kun je doen bij een productiebedrijf, dierenwinkel of asiel, maar bijvoorbeeld ook in een dierentuin. Als Vakbekwaam medewerker dierverzorging werk je zelfstandiger en neem je meer beslissingen zelf.

Dierverzorger 4 - Het maakt niet uit of je verzorger wilt worden in een dierentuin of assistent van de veearts. Voor vrijwel ieder beroep met dieren is er wel een passende mbo-opleiding te vinden. Ben je op zoek naar een leidinggevende rol, dan kun je kiezen voor bedrijfsleider dierverzorging. Met de opleiding dierenartsassistent paraveterinair leer je de dierenarts of veearts ondersteunen. Je doet de onderzoeken tijdens het spreekuur en mag zelfs helpen bij operaties. Daarom leer je alles over de gezondheid, de verzorging en het gedrag van dieren. Je verdiept je in medicijnen, instrumenten en laboratoriumonderzoek. Je leert met klanten omgaan en hoe je de dierenartsenpraktijk draaiende houdt.

Image

Gediplomeerde Hondenuitlaatservice

Met trots kan ik u mededelen dat ik sinds april 2018 geslaagd ben voor de HUS opleiding "Gediplomeerde Hondenuitlaatservice" aan Martin Gaus Academie te Lelystad. Waaronder: Roedel-gedrag, Rassenkennis, Honden EHBO, Wet En Regelgeving. Met Max heb ik de cursus 1e gehoorzaamheid en 2e gehoorzaamheid behaald. Max heeft nu Funny o beginners en gevorderd behaald. Hij vond het zo leuk dat wij nu ook voor de cursus behendigheid zijn geslaagd.

Image

Vakbekwaamheid honden en kattenbesluit

Deze cursus leidt op voor het Bewijs van "Vakbekwaamheid Besluit Houders van Dieren - Honden en katten". Dit is een wettelijk verplicht bewijs voor iedereen die bedrijfsmatig (of in bewaring) Honden en/of Katten houdt. Deze cursus belicht alle kanten van het houden van Honden en Katten. Hoe kun je de leefomgeving van een dier optimaal inrichten? Wat heeft een dier eigenlijk nodig? Wat is natuurlijk gedrag? En welke voeding heeft een dier nodig? Na afloop kun je met het Bewijs van Vakbekwaamheid aantonen dat je alles weet over het verzorgen en begeleiden van Honden en/of Katten.  

Image

Stichting Dierenlot Academie - Meer over dierenmishandeling

Het is natuurlijk nog beter om te voorkomen dan te genezen. Hoe voorkomen we dierenmishandeling? Een belangrijke taak van Stichting DierenLot is om mensen bewust te maken van dierenleed. Daardoor hopen we dat mensen sneller aan de bel trekken als ze mishandeling vermoeden en zelf ook beter voor hun huisdieren gaan zorgen. Een dier kan immers uw beste vriend zijn zolang u het de liefde, aandacht en verzorging geeft die het nodig heeft.

Image

Stichting Dierenlot Academie - Veilig omgaan met hoog risico honden

Omgaan met pittige honden! Hoe doe je dat? Je leert de specifieke stresssignalen van staffords, mollosers, berghonden en oerhonden te herkennen.  Waar let je op qua socialisatie en gedrag. Of hoe je de breakstick en huigentikker gebruikt. Waarom het handig is een breakstick aan te leren aan asielhonden.  En als laatste het samenbrengen en scheiden van (vechtende) honden.

Image

Stichting Dierenlot Academie - Shelter Medicine

Veel dieren die in de dierenopvang belanden hebben dagelijks last van stress. Om hun welzijn en gezondheid te verbeteren, hebben dr. Ruth van der Leij en haar collega’s van Shelter Medicine veel kennis opgedaan. Deze kennis willen ze graag met zo veel mogelijk asieldierenartsen en - medewerkers over de hele wereld gaan delen zodat dieren in opvang straks allemaal beter in hun vel zitten.  

Image

1-jarige Opleiding Voedingsdeskundige voor honden en katten

Gestart met de 1-jarige opleiding voedingsdeskundige voor honden en katten.

Image

Bedrijfshulpverlener

Een bedrijfshulpverlener (BHV'er) is opgeleid om in geval van nood de werknemers en klanten in veiligheid te brengen. Zo weet een BHV'er hoe hij mensen uit een brandend gebouw moet krijgen en hoe hij bij een ongeval eerste hulp moet verlenen. Een BHV'er kan bijvoorbeeld mensen reanimeren en verbanden aanleggen.  

Image

NHB Deurne - Vakopleiding paardenbedrijf

NHB Deurne NHB Deurne is de grootste hippische beroepsopleiding in Nederland en leidt op in vier richtingen: Sport, Bedrijf, Verzorging en Hoefsmid, op zowel mbo- als hbo-niveau. In opdracht van het bedrijfsleven voert NHB Deurne diverse projecten uit, doorgaans in de vorm van paardenpraktijkonderzoek.

Image

NHB Deurne - Instructrice

Als Instructeur geef je lessen aan recreatieruiters met of zonder eigen paard en aan wedstrijdruiters in de laagste wedstrijdklassen van de breedtesport (B/L). Je geeft les op maneges, verenigingen of aan particulieren. Je begeleidt paardensporters van uiteenlopende leeftijden en niveaus. Je mag lessen verzorgen uit de ruiteropleiding ‘Zilver’ van de KNHS. Je hebt niet alleen oog voor rijtechniek, maar besteedt in de lessen ook aandacht aan persoonlijke begeleiding van ruiters en ruiterfitheid. Je hebt oog voor paardenwelzijn en adviseert over de omgang met het paard. Ook kun je paardensportactiviteiten organiseren.

Image

FNRS - Aangepast paardrijden

Deze cursus wordt alleen gegeven aan mensen die al instructeur zijn. Met deze cursus kan lesgeven worden aan zowel kinderen als volwassenen met bijvoorbeeld AD(H)D, autisme, een verstandelijke beperking, downsyndroom of een spierziekte en voor personen die doof of blind zijn. Door deze manier van lesgeven is het voor iedere ruiter, met of zonder beperking, mogelijk om op z'n eigen niveau en in zijn eigen tempo mee te doen en plezier te beleven aan het paardrijden. Het belangrijkste is dat mensen plezier hebben en met een lach op hun gezicht weer naar huis gaan.

Image

FNRS - Jury lid (F1 t/m F12)

Er zijn verschillende niveaus als het om dressuur rijden gaat. De F-proeven zijn opgebouwd van F1 t/m F12, waarin de moeilijkheidsgraad steeds hoger wordt. Je vaardigheden kun je laten toetsen door het rijden van deze proeven, waarbij je door een deskundige jury wordt beoordeeld. Bij de F-proeven wordt de ruiter beoordeeld, niet de combinatie van ruiter en paard. Als manegeruiter heb je immers niet de kans om je als combinatie te ontwikkelen met een bepaald paard. De jury schrijft de cijfers en beoordeling van jouw proef op een protocol dat je na afloop mee naar huis mag nemen. Zo kun je altijd terug lezen wat de jury van jouw proef vond en waarom je bepaalde punten hebt behaald. Scoor je gemiddeld minimaal een 6 per onderdeel? Dan wordt in je ruiterpaspoort een promotiepunt afgestempeld. Zorg er dus voor dat je je Ruiterpaspoort altijd bij je hebt, want dan kun je zien wanneer je mag meedoen aan een moeilijkere proef.  

 

© Copyright 2024 - Hondenuitlaatservicemax.nl - Alle rechten voorbehouden